Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Jadłospis brukselskiego szczytu

0
Podziel się:

Czwartkowe negocjacje w Brukseli,
podczas których przywódcy państw UE mają przyjąć mandat na
konferencję międzyrządową dotyczącą nowego uproszczonego traktatu,
odbywają się przy suto zastawionym stole. Agencja dpa ujawniła,
czym posilali się dyplomaci.

Czwartkowe negocjacje w Brukseli, podczas których przywódcy państw UE mają przyjąć mandat na konferencję międzyrządową dotyczącą nowego uproszczonego traktatu, odbywają się przy suto zastawionym stole. Agencja dpa ujawniła, czym posilali się dyplomaci.

Jako przystawkę podano rolmopsy z palii jeziorowej w zielonym sosie frankfurckim.

Główne danie składało się z rolady wołowej nadziewanej karczochami, z marchewką oraz puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem.

Na deser serwowano pudding waniliowy z wiśniami.

W karcie win znalazły się: biały wytrawny burgund z Muenzbergu, rocznik 2006, oraz portugalskie czerwone wino Esporao z regionu Alentejo, rocznik 2003.(PAP)

gsi/ kar/

8356

wiadomości
pap
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
PAP
KOMENTARZE
(0)