Rosstandard zatwierdził wymagania dla rosyjskich hoteli, które oferują pobyty "all inclusive" oraz "ultra all inclusive" - informuje "Rz". Od 30 czerwca będą musiały serwować nieograniczone ilości alkoholu na obiad, kolację i w punktach dodatkowego jedzenia. Ale wyłącznie rosyjskiej produkcji.
Z dokumentu, który cytuje agencja TASS, wynika, że goście w trakcie pobytu "all inclusive" muszą mieć do wyboru co najmniej jeden rodzaj piwa, minimum trzy rodzaje wina, a także nie mniej niż dwa gatunki mocnych alkoholi oraz bazujących na nich koktajli.
Jeszcze bardziej wyśrubowane wymogi są w przypadku "ultra all inclusive". W tym przypadku hotele mają oferować co najmniej pięć rodzajów mocnych alkoholi oraz siedem koktajli na ich bazie. Pięciogwiazdkowe hotele muszą dodatkowo zapewnić wino musujące do śniadania.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Rosyjskie hotele mają nowe obowiązki. Co najmniej jeden całodobowy bar
Rosstandard ustalił ponadto, że hotele "all inclusive" z trzema gwiazdkami i niżej mają mieć minimum dwa bary. W przypadku czterogwiazdkowych obiektów- trzy, a pięciogwiazdkowych "ultra all inclusive" - co najmniej sześć.
W przypadku hoteli "all inclusive" bary mają być czynne do godziny 1 w nocy. Cztero- i pięciogwiazdkowe "ultra all inclusive" muszą natomiast od 30 czerwca mieć minimum jeden całodobowy.
Jeśli chcesz być na bieżąco z najnowszymi wydarzeniami ekonomicznymi i biznesowymi, skorzystaj z naszego Chatbota, klikając tutaj.