Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
oprac. Przemysław Ciszak
|
aktualizacja

ZM Henryk Kania walczą o przerwanie. Mają dwie umowy o poufności z potencjalnymi inwestorami

28
Podziel się:

Zakłady Mięsne Henryk Kania podpisały dwie umowy z potencjalnymi inwestorami branżowymi, którzy zgłosili zainteresowanie inwestycją w spółkę.

Henryk Kania ma spore problemy. Król wędlin ogranicza produkcję do tego stopnia, że pracuje mniej niż połowa załogi.
Henryk Kania ma spore problemy. Król wędlin ogranicza produkcję do tego stopnia, że pracuje mniej niż połowa załogi. (East News, LUKASZ OSTALSKI/REPORTER)

Umowy podpisane z potencjalnymi inwestorami zawierają klauzulę o zachowaniu poufności. Nie wiadomo zatem, czy inwestycje w firmę będą dotyczyć dostarczenia kapitału obrotowego czy innego rodzaju inwestycji.

"Podmioty te rozpoczną ogólny przegląd spółki, w szczególności pod kątem oszacowania majątku i oceny zdolności produkcyjnych" - poinformowały Zakłady Mięsne Henryk Kania w komunikacie.

Ze względu na pojawienia się zainteresowania ze strony inwestorów branżowych, jak poinformowała spółka, firma nie będzie ograniczać się do rozmów w sprawie finansowania bieżącej działalności z inwestorami instytucjonalnymi i finansowymi.

"Spółka będzie również podejmować rozmowy dotyczące inwestycji kapitałowej lub innych form strategicznej współpracy związanej z restrukturyzacją spółki i będzie odpowiadać na zainteresowanie ze strony inwestorów finansowych i branżowych" - czytamy w dokumencie.

Zobacz także: Obejrzyj: Jak rozpoznać dobrą szynkę?

ZM Henryk Kania nie przewiduje podawania do publicznej wiadomości informacji o tożsamości potencjalnych partnerów z uwagi na dobro procesu i brak precyzyjnych informacji w odniesieniu do przedmiotu prowadzonych rozmów oraz celu, w jakim te rozmowy są lub mogą być prowadzone, podano również.

Zakłady Mięsne Henryk Kania są notowane na rynku głównym warszawskiej giełdy od marca 2012 r. Przychody ze sprzedaży wyniosły 1,14 mld zł w 2018 r.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

wiadomości
gospodarka
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
ISBnews
KOMENTARZE
(28)
WYRÓŻNIONE
kurajoint
5 lata temu
ZAKŁADY CHEMICZNE KANIA.Dziwie się ludzia co kupują ten syf lepiej najeść sie persila zdrowiej.
Wolny
5 lata temu
Jak będzie robił przetwory mięsne 50 na 50 to lepiej niech splajtuje
lESZEK420
5 lata temu
A ten żółty kolor na jelitach to skąd się wziął. To barwnik.......sztuczny barwnik!!!!!!!!!!!!!!!. OSZUST I TRUCICIEL!!!!!!!!!!!!!!!!!
NAJNOWSZE KOMENTARZE (28)
Szynkowarrr
5 lata temu
Mam szynkowar i sam robię super wędliny.Jem to co sam zrobię SMACZNEGO!!!
Michu
5 lata temu
Tak to się kończą biznesy z Biedronką, odbiorca podziękował za współpracę a zobowiązania zostają
Zosia
5 lata temu
Najlepsze wyroby mięsne to tylko z Wadowic .
WiseMan
5 lata temu
Zgadzam się że to syf, rak i inne choroby z tego się biorą. Jedz świeże warzywa ekologiczne .
NWZA
5 lata temu
Będzie grubo na walnym.
...
Następna strona