Wśród produktów pochodzenia zwierzęcego pierwsze miejsce zajął salceson w maćku koła gospodyń wiejskich z Jasionki. Najlepszym produktem roślinnym okazała sie konfitura z róży z Nowej Sarzyny, a z produktów mieszanych - pierogi z bobem z Hyżnego. Wśród napojów najlepsza była nalewka malinowa z Jałowego w Bieszczadach.
Jury nominowało do prestiżowej ogólnopolskiej nagrody Perły 2007 trzy produkty, które zwyciężały w konkursie na Podkarpaciu w poprzednich latach. Są to kiełbasa pradziada z wytwórni Jasiołka w Dukli, chleb flisacki z Ulanowa i szynka swojska pilzneńska z firmyTaurus w Pilźnie. Będą one rywalizować z produktami tradycyjnymi z całej Polski w Poznaniu, w czasie targów POLAGRA - FARM.
Konkurs ma uświadomić mieszkańcom wsi, że wytwarzanie tradycyjnej żywności może być sposobem na zwiększenie zysków.