Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na

Piąta edycja konkursu biznesowego Laury Magellana

0
Podziel się:

Do końca listopada można zgłaszać kandydatów do piątej edycji konkursu
biznesowego Laury Magellana. Zwycięzcy zostaną wybrani w drugiej połowie stycznia, a ich nazwiska
poznamy podczas uroczystej gali 1 lutego 2013 r.

Do końca listopada można zgłaszać kandydatów do piątej edycji konkursu biznesowego Laury Magellana. Zwycięzcy zostaną wybrani w drugiej połowie stycznia, a ich nazwiska poznamy podczas uroczystej gali 1 lutego 2013 r.

Laury Magellana to nagroda dla osoby lub zespołu za wyjątkowe projekty z dziedziny zarządzania i biznesu oraz wybitne osiągnięcia społeczne. Nagrody przyznaje Korporacja Absolwentów Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie.

Nagroda podstawowa to Magellan Roku, a absolwentom Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie wręczane są też w kategoriach: przedsiębiorca roku, menedżer roku, osiągnięcie pozazawodowe roku, debiut roku.

Zarząd Korporacji Absolwentów UEK przyznaje także nagrody za całokształt osiągnięć zawodowych. Ich laureatami byli m.in.: prof. Leszek Balcerowicz (Magellan roku 2010), Wojciech Sobieraj (Magellan 2009 roku), Sobiesław Zasada (nagroda za całokształt osiągnięć w 2008 roku).

"Ideą konkursu jest poszukiwanie współczesnych Magellanów - ludzi zmieniających dzisiejszy świat, wyróżniających się wizjonerstwem i magellanowską postawą, łączących wizję z umiejętnością jej realizacji. (...) Korporacja Absolwentów UEK organizując od kilku lat Laury Magellana, wpisuje się w grono organizacji dbających o jakość zarządzania i promowanie magellanowskiej postawy w świecie biznesu" - czytamy w komunikacie przesłanym PAP.

Zgłoszenia kandydatów do poszczególnych kategorii można zgłaszać drogą elektroniczną za pośrednictwem strony http://www.laurymagellana.pl.

Ferdynand Magellan był żeglarzem i odkrywcą, podczas wyprawy 27 kwietnia 1521 r. zginął z rąk tubylców na wyspie Mactan w Archipelagu Filipińskim. (PAP)

aop/ amac/ gma/

wiadomości
pap
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
PAP
KOMENTARZE
(0)