Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
KKG
|
aktualizacja

Legendarna sieć delikatesów powraca. Słynęła z tradycyjnych smaków

77
Podziel się:

Kultowe delikatesy Krakowski Kredens powracają na rynek. Znana marka uruchomiła właśnie sklep internetowy, a w 2025 r. otworzy placówki stacjonarne i zapowiada dynamiczny rozwój. W ofercie znajdą się m.in. wędliny, konfitury, grzyby, słodycze, herbaty i zestawy prezentowe.

Legendarna sieć delikatesów powraca. Słynęła z tradycyjnych smaków
Krakowski Kredens, kultowe delikatesy, powracają na rynek (PAP, PAP/Pawe� Paw�owski)

Krakowski Kredens to marka produktów i sklepów spożywczych, która należała do sieci Alma Market (upadła w 2017 r.). W 2023 r. firma została sprzedana przez syndyka spółce Scapremium (powiązanej z franczyzobiorcą sieci E.Leclerc) za kwotę 3,9 mln zł.

Krakowski Kredens po latach chce wrócić na polski rynek handlowy. Właśnie otwiera swój sklep internetowy. W ofercie znajdziemy m.in.: zestawy prezentowe, słodkie specjały, kawy i herbaty, przetwory owocowe, miody, przetwory mięsne i dania gotowe, dodatki do mięs i serów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Sprzedaje sprzęt elektroniczny za 5 mln zł dziennie - Wojciech Buczkowski w Biznes Klasie

Dystrybucja produktów będzie prowadzona za pośrednictwem sklepu online oraz w formule sprzedażowej B2B. W 2025 roku firma planuje otwarcia sklepów stacjonarnych, pierwszy z nich prawdopodobnie pojawi się już w połowie przyszłego roku - informuje portal dlahandlu.

"Jednym z najważniejszych założeń tego projektu jest adaptacja elementów historycznych, połączenie ich z produktami najwyższej jakości i przeniesienie ich do współczesnego życia codziennego. To zaproszenie w podróż do tradycyjnych smaków i prostych receptur pod hasłem "Klucz do tradycji", symbolizującym nowy rozdział w historii marki" - informuje firma.

Produkty nawiązujące do dziedzictwa kuchni krakowskiej

Tożsamość Krakowskiego Kredensu pozostanie bez zmian. Właściciele marki deklarują, że produkty w dalszym ciągu będą nawiązywały do dziedzictwa kuchni krakowskiej, która jest mieszanką smaków polskich, włoskich, żydowskich, węgierskich, orientalnych i kuchni zaboru austriackiego.

"Chcemy zaoferować naszym klientom specjalnie wyselekcjonowane produkty wytwarzane głównie przez małe, często rodzinne firmy. Dużą wagę przywiązujemy do tego, aby powstawały one w oparciu o tradycyjne receptury, a ich produkcja odbywała się przy jak największym ograniczaniu stosowania barwników, sztucznych aromatów czy konserwantów" - podkreśla Paulina Vieuxmaire, dyrektor generalna marki Krakowski Kredens.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
money.pl
KOMENTARZE
(77)
TOP WYRÓŻNIONE (tylko zalogowani)
Zenobia
2 tyg. temu
W Polsce wszyscy to legendy a wszystko to kultowe
dsa
2 tyg. temu
Sukcesu raczej nie wróżę. Koneserów dobrej kuchni mało, tych co z cenami się nie liczą też niewielu. Klientów Bidery i kebabożerców nic nie przekona. I w dodatku trzymać jakość...
Czarli Zulu
2 tyg. temu
Żadna rewelacja i wielkie wow.. Przereklamowane i nic ciekawego..
POZOSTAŁE WYRÓŻNIONE
taa
2 tyg. temu
legendarne, to były wyłącznie ceny...
Ksiezniczka R...
2 tyg. temu
Skoncza szybko jak Piotr i Pawel stawiajac na polkach jeden rzadek najtanszego oleju, fasolki w puszkach i keczupu. Oczywiscie dwa razy drozej niz u innych. To z powodu kultowosci...
TRZASKOWSKI
2 tyg. temu
PO CO WAM TO JAK SĄ W NIEMCZECH
NAJNOWSZE KOMENTARZE (77)
xXx
1 tyg. temu
I znowu będą zwykle kiełbasy sprzedawane jako kraftowe 🤣
Problem
2 tyg. temu
Tylko w tym że te produkty,5 razy droższe,smakowy tak samo jak te z dyskontu. Ładnie zapakowane,sprzedawane w ładnym miejscu i przez miłe Panie a żołądek bilał tak samo. Zobaczymy czy coś się zmieniło
Smakosz
2 tyg. temu
I co z tego , czy wierzyli są chowane jak dawniej ? Śmiem wątpić Dzisiejsze świnki i inne zwierzęta chodowlane „dorastają„ w zawrotnym czasie o drobiu nawet nie wspomnę
Xxx
2 tyg. temu
Parafrazując poetę: Chcieliście Tuska, no to go macie... Skumbrie w tomacie, Skumbrie w tomacie, Pstrąg.
Roman
2 tyg. temu
W mojej okolicy jest kilku małych lokalnych producentów żywności takiej jak w ulotce reklamowej Krakowskiego Kredensu.Bez chemi ulepszaczy barwników konserwantów.Troche drożej i trzeba się najeżdzć.Co charakteryzuje wszystkie te produkty? Krótki termin ważności.Dwa trzy dni , wędzonki trochę dłużej.A jak to ma się do sprzedaży internetowej?luksusowe sery czy wędliny w paczkomacie w lipcu.
...
Następna strona