Bożonarodzeniowe jarmarki zadomowiły się już w polskiej tradycji świątecznej. Wigilijne potrawy można kupić także u słynnej restauratorki Magdy Gessler na warszawskim Starym Mieście. "SE" sprawdził, ile trzeba za nie zapłacić.
Barszcz czerwony w kubku kosztuje 17 zł, pierogi z kapustą i grzybami po 8 zł za sztukę, a jeden krokiet z mięsem 17 zł. Kromka chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym u Magdy Gessler to wydatek 23 zł.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Ceny u Magdy Gessler. Płaci się za znane nazwisko restauratorki
Kajzerka podana z kotletem mielonym i buraczkami została wyceniona na 30 zł, tyle samo kosztuje wariant z bigosem złotym na dziczyźnie. Szklanka zimowej herbaty to 18 zł, a kieliszek wódki - 10 zł. Czekolada na gorąco to 20 zł, a makowiec fukierowy to 15 zł.
Jak wylicza "Super Express", "za tę cenę można by kupić kilka bochenków chleba czy nagotować barszczu dla całej rodziny". Ale w restauracjach kulinarnych celebrytów płaci się nie tylko za produkt, lecz także za znane nazwisko, którym Magda Gessler podpisuje się pod każdym daniem.