Informacja prasowa
Katia Roman-Trzaska, założycielka Little Chef, to kobieta z misją, która od lat wspiera młodych ludzi z domów dziecka. Dla firmy, której codziennością była nauka gotowania, edukacja kulinarna, organizacja kulinarnych eventów, zamknięcie na czas kwarantanny mogło być katastrofą.
Wszyscy są zamknięci w domach, zajęcia edukacyjne, imprezy urodzinowe odwołane, a na utrzymaniu zespół i przestrzeń. Jednocześnie okazuje się, że medycy, którzy na co dzień ratują zdrowie i życie obywateli, często nie mają nawet czasu, aby zrobić zakupy i przygotować sobie posiłku. Katia postanowiła – „od dziś gotujemy zupy dla medyków”.
Cały zespół, przyjaciele, znajomi podchwycili pomysł i zaczęła się akcja zbierania produktów i słoików. Od kilkudziesięciu posiłków dziennie do kilkuset. Pojawiają się nowi potrzebujący, ale też nowi wspierający, zarówno indywidualnie jak i firmowo.
Za nami miesiąc kwarantanny - jak to wpłynęło na biznes kulinarny, a także jak udało się zbudować nową wspólnotę? Będziemy o tym rozmawiać w Studio Kongres 590. Transmisja live na profilu facebookowym Kongres 590 w piątek 17 kwietnia o godzinie 17:30. Zachęcamy do zadawania pytań w komentarzach.
O Studio Kongres590
To nowy cykl spotkań w sieci. W wirtualnym studio rozmawiamy z innowatorami, przedsiębiorcami i naukowcami. Z ludźmi, którzy pomagają społeczeństwu i przemysłowi lepiej funkcjonować w czasie pandemii. Chcemy pokazywać ciekawe pomysły i promować tych, którzy je realizują. Tym samym chcemy aktywnie promować polską myśl techniczną i przedsiębiorczość, która wspieraliśmy podczas corocznych spotkań w Jasionce pod Rzeszowem.
O Kongresie 590
Idea Kongresu 590 jest spójna z wizją państwa, którego bogactwo ma być powiększane w oparciu o własne zasoby - zarówno ludzkie, jak i naturalne. Dlatego Kongres 590 to forum wymiany idei i doświadczeń polskich specjalistów z zakresu biznesu, nauki, polityki i legislacji.
Informacja prasowa
Artykuł sponsorowany