Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
Michał Krawiel
Michał Krawiel
|

Uwaga na pieprz z salmonellą. GIS nakazał wycofanie go z rynku

10
Podziel się:

W pieprzu firmy ROL-TIM badania wykryły bakterie salmonelli. GIS zalecił wycofanie całej partii ze sklepów. Pieprz może być groźny dla zdrowia po spożyciu.

Uwaga na pieprz z salmonellą. GIS nakazał wycofanie go z rynku
GIS ostrzega o pieprzu z Salmonellą (Adobe Stock)

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed pieprzem wyprodukowanym przez firmę ROL-TIM. Wykryto w nim bakterii salmonellą. Spożycie tego produktu może być groźne dla zdrowia. Szczególnie jeżeli nie zostanie on poddany obróbce termicznej.

Firma ROL-TIM ze względu na zagrożenie dla zdrowia podjęła decyzję o wycofaniu całej partii pieprzu z kodem kreskowym 5 902900 005817. Proces wycofania produktu jest monitorowany przez polskie służby sanitarne. GIS zaleca, żeby osoby posiadające produkt z tej partii, nie powinny jej spożywać.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt – Pieprz naturalny – mielony, 100 g

Marka – ROL-TIM

Najlepiej spożyć przed: 15.04.2022

Kod kreskowy – 5 902900 005817

Producent – Z.P.H.U.”ROL-TIM” M. Tomczyk, Annolesie 5b, 42-110 Popów

Kraj pochodzenia - Wietnam

Zobacz także: Siłownie straciły 6 mld zł. "Będziemy to odrabiać 4 lata"
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
money.pl
KOMENTARZE
(10)
WYRÓŻNIONE
nww
3 lata temu
Tyle ze w "marketach" zaczynaja krolowac produkty marki "wyprodukowane dla marketu" albo nawet "wyprodukowane w Unii dla marketu", wiec mozna sie domyslac, ze jest opychany towar firm, delikatnie mowiac, o niezbyt ugruntowanej pozycji i trudno ustalic rzeczywistego dostawce.
Krisss
3 lata temu
Ciekawe dlaczego nie mówią o tym w TV, radiu nie każdy czyta te piedoly w internecie chodzi o starsze osoby. Jak by było coś to powinni o tym trąbić wszędzie...
Iga
3 lata temu
Strach do sklepu isc.Codziennie jakas nowa informacja.Brudasy w tych zakladach pracuje,kontroli i Sanepidu nie ma?
NAJNOWSZE KOMENTARZE (10)
zcx
3 lata temu
Polska zdrowa żywność w natarciu, haha
eko
3 lata temu
Widać, że kontrola jakości w tych zakładach jest obca właścicielom. Zamknąć na cztery spusty za świadome trucie konsumentów!
yxyxxyxy
3 lata temu
"naturalny" i z Wietnamu - nie mam pytań.
czarownica
3 lata temu
Można zapiec w piekarniku z wysoką temperaturą , wszystko zniknie ,, całą salmonella "
Artela
3 lata temu
A co na to Izabela Leszczyna i Michał Kamiński Dwoje expertuf od wszystkiego?