Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na

Polacy oszaleli na punkcie lodów naturalnych. Tego w ich składzie nie powinno być

3
Podziel się:

Lody naturalne, zwane inaczej tradycyjnymi, powinny mieć jak najkrótszy skład, a w nim zrozumiałe nazwy.

Polacy oszaleli na punkcie lodów naturalnych. Tego w ich składzie nie powinno być
(money.pl)

Lody naturalne, zwane inaczej tradycyjnymi, powinny mieć jak najkrótszy skład, a w nim zrozumiałe nazwy. Jeśli jest inaczej, wstrzymajmy się od zakupu. - Mleko, śmietanka, cukier, owoce, czekolada, bakalie i jeszcze zagęstnik. To jest coś co odpowiada za lepszą konsystencję - mówił w programie "Money. To się liczy" Mikołaj Paszkowski z firmy Lody naturalne Melody.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez * *dziejesie.wp.pl

wiadomości
wideo
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
money.pl
KOMENTARZE
(3)
WYRÓŻNIONE
bertsi
7 lat temu
W książce "Kucharz Polski" której ósme wydanie wyszło w 1932 roku jest kilka przepisów lodów, ale w żadnym nie ma zagęstnika. Lody z zagęstnikiem są tak naturalne, jak naturalny jest chleb z ulepszaczem.
Szkodliwy SYR...
6 lat temu
Lody naturalne oczywiście nie powinny zawierać zagęstnika, ale powinny zawierać CUKIER, zamiast którego powszechnie już używa się potwornie szkodliwego SYROPU GLUKOZOWO-FRUKTOZOWEGO, który jest kilkadziesiąt razy tańszy od cukru, więc niezwykle opłacalny dla producenta. Syrop wytworzony chemicznie, czyli sztucznie w laboratorium niszczy gen człowieka odpowiedzialny za poczucie sytości (czyli powoduje nieustającą ochotę na jedzenie i picie, nawet natychmiast po sutym posiłku). Poza tym bardzo szybko prowadzi do cukrzycy typu drugiego nawet (już u małych dzieci), wysokiego ciśnienia, otyłości (szczególnie brzusznej, czyli tej najbardziej niebezpiecznej), zmian miażdżycowych w układzie krwionośnym. W USA syrop glukozowo-fruktozowy odpowiedzialny jest już za kilka pokoleń chorych grubasów, którzy nie mogą schudnąć, bo nie mogą przestać obżerać się. Syrop zamiast cukru jest już wszędzie - w słodyczach: cukierkach, czekoladzie, batonach, ciastach, ciastkach, lodach, napojach, także przetworach owocowych, warzywnych, także mięsnych i rybnych (tak!!! - bo zastępuje konswerwanty, a jego słodki smak równoważy się zabójczą ilością soli!!!). To jest zabójca wielu pokoleń. Na spółkę z niezdrowymi tłuszczami trans.
Kika
6 lat temu
Albo zagęstnik zagęścił mu mózg albo raczej ta wypowiedź zagęścił mu kieszeń....
NAJNOWSZE KOMENTARZE (3)
Kika
6 lat temu
Albo zagęstnik zagęścił mu mózg albo raczej ta wypowiedź zagęścił mu kieszeń....
Szkodliwy SYR...
6 lat temu
Lody naturalne oczywiście nie powinny zawierać zagęstnika, ale powinny zawierać CUKIER, zamiast którego powszechnie już używa się potwornie szkodliwego SYROPU GLUKOZOWO-FRUKTOZOWEGO, który jest kilkadziesiąt razy tańszy od cukru, więc niezwykle opłacalny dla producenta. Syrop wytworzony chemicznie, czyli sztucznie w laboratorium niszczy gen człowieka odpowiedzialny za poczucie sytości (czyli powoduje nieustającą ochotę na jedzenie i picie, nawet natychmiast po sutym posiłku). Poza tym bardzo szybko prowadzi do cukrzycy typu drugiego nawet (już u małych dzieci), wysokiego ciśnienia, otyłości (szczególnie brzusznej, czyli tej najbardziej niebezpiecznej), zmian miażdżycowych w układzie krwionośnym. W USA syrop glukozowo-fruktozowy odpowiedzialny jest już za kilka pokoleń chorych grubasów, którzy nie mogą schudnąć, bo nie mogą przestać obżerać się. Syrop zamiast cukru jest już wszędzie - w słodyczach: cukierkach, czekoladzie, batonach, ciastach, ciastkach, lodach, napojach, także przetworach owocowych, warzywnych, także mięsnych i rybnych (tak!!! - bo zastępuje konswerwanty, a jego słodki smak równoważy się zabójczą ilością soli!!!). To jest zabójca wielu pokoleń. Na spółkę z niezdrowymi tłuszczami trans.
bertsi
7 lat temu
W książce "Kucharz Polski" której ósme wydanie wyszło w 1932 roku jest kilka przepisów lodów, ale w żadnym nie ma zagęstnika. Lody z zagęstnikiem są tak naturalne, jak naturalny jest chleb z ulepszaczem.