Informacje o przejęciu warszawskiego Agersolu za holenderskim dziennikiem "Het Financieele Dagblad" podał branżowy serwis Wiadomości Handlowe. Coen van Oorschot, dyrektora handlowy firmy Vaessen-Schoemaker nie ujawnił kwoty transakcji.
Firma Agersol została w 2012 r. Specjalizuje się w produkcji osłonek do wędlin i przekąsek mięsnych, wytwarzanych na bazie alginatu, czyli ekstraktu z alg brunatnych. Jak wyjaśnia firma, osłonka alginianowa stosowana jest do nadziewania wyrobów mięsnych, takich jak kiełbasy, parówki czy kabanosy.
Wideo: * *Pomysł na biznes: Roślinny rzeźnik
Agersol zajmuje się też doradztwem oraz poszukiwaniem optymalnych rozwiązań dla przedsiębiorstw "w zakresie poprawy jakości produktów spożywczych i procesów technologicznych". Zajmuje się też dystrybucją preparatów do nastrzyku mięsa kulinarnego firmy Vaessen Schoemaker.
Jak informują Wiadomości Handlowe, Vaessen-Schoemaker ma siedzibę w miejscowości Deventer i produkuje dodatki funkcjonalne dla przemysłu mięsnego, drobiarskiego, rybnego i piekarniczego. "Jej wyniki finansowe nie są publicznie dostępne, wiadomo jednak, że notuje dwucyfrowe roczne wzrosty sprzedaży" - czytamy.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez * *dziejesie.wp.pl