Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na

Ścinaj zyski z kebaba – pomysł na biznes

8
Podziel się:

Ostatnie lata dla branży fast foodów to prawdziwy boom. Numerem jeden w tym segmencie gastronomii stał się kebab.

Ścinaj zyski z kebaba – pomysł na biznes

Można śmiało szacować, że polski rynek kebabów wart jest obecnie nie mniej niż 3 mld zł To najszybciej rozwijający się segment rynku gastronomicznego w Polsce. Nie zaszkodził mu nawet kryzys, a wręcz przeciwnie w dobie oszczędności kebab zyskał na popularności.

Polacy kochają kebab i deklarują, że to najczęściej jadany fast food na mieście. Rodacy spędzając dużą część dnia w pracy, chcą zjeść smacznie, szybko i tanio. Dlatego duża bułka wypełniona po brzegi mięsem, warzywami i sosem w przystępnej cenie - to idealny wybór. Kebab wyparł już kuchnię chińską, zapiekanki, hamburgery i hot dogi. I nic nie zapowiada, żeby koniunktura mogła spaść mimo rosnącej konkurencji w branży. Tym bardziej, że ten rodzaj gastronomii przeniósł się do centrów handlowych.

Dynamiczny rozwój sieci kebabów w centrach handlowych

Kebab kojarzony do tej pory z małymi budkami na mieście dynamicznie i prężnie zawitał w nowej odsłonie do Centrów Handlowych. Dziś obok wielu innych sieci fast foodów można go spotkać w najbardziej prestiżowych lokalizacjach. Jednak obecne sieci sprzedające kebab w niczym nie przypominają budek z kebabem z lat 90-tych.

Sieci sprzedające kebab wzbogaciły swoją ofertę o szereg nowych dań kuchni orientalnej czym zyskał i wciąż zyskują coraz to większą rzeszę swoich klientów. Rozwój tego segmentu gastronomii w tak błyskawicznym tempie nie byłby możliwy gdyby nie... franczyza.

Franczyza pomysłem na biznes

Aktualnie wiele liczących się za granicą - a obecnie również w Polsce - sieci fast foodów, wprowadziło jako model rozwoju swoich sieci system franczyzowy. Korzystają na tym obie strony. Sieci franczyzowe rozwijają i otwierają nowe punkty sprzedaży a franczyzobiorcy prowadząc lokale franczyzowe korzystają z wiedzy, doświadczenia i benefitów franczyzodawcy. Według ekspertów rynku gastronomicznego, na dzień dzisiejszy w Polsce istnieje duża możliwość rozwoju sieci gastronomicznych w mniejszych miastach. Fakt ten potwierdza powstawanie nowych centrów handlowych w miastach poniżej 100 tyś. mieszkańców.

"Przez ostatnie lata bacznie obserwowaliśmy polski rynek, dokładnie analizując sytuację i oceniając możliwości. Podjęliśmy decyzję o rozwoju sieci Baalbek w oparciu o system franczyzy, ponieważ mamy pewność, że w naszym kraju wciąż widać ogromny potencjał rozwoju dla sieci takich jak nasza. Polacy coraz częściej stołują się poza domem, a zapotrzebowanie na smaczne jedzenie podawane szybko, cały czas rośnie. Baalbek Orient Grill działając od blisko 20 lat na rynku, jest rozpoznawalną marką w segmencie fast food kebab. W perspektywie rozwoju tego rodzaju segmentu gastronomii firma Baalbek będzie miała możliwości pozyskiwania nowych lokalizacji i franczyzobiorców." - mówią właściciele sieci Baalbek

Zainwestuj w swoją przyszłość! Kup sieć lokali Baalbek Orient Grill lub otwórz swój własny lokal i zostań franczyzobiorcą.

Kontakt: Jacek Poddany, tel. 603 800 900, e-mail: jacek@baalbek.pl

wiadomości
gospodarka
gospodarka polska
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(8)
WYRÓŻNIONE
Zdziwiony
7 lat temu
To jest reklama?
Mariusz
7 lat temu
Dlaczego nie oznaczacie, że tekst jest sponsorowany?
Jak
7 lat temu
Promujecie konkretna firmę. Gdzie informacja ze materiał jest sponsorowany?
NAJNOWSZE KOMENTARZE (8)
edwars
7 lat temu
Jadłem w życiu wiele kebabów. Jak do tej pory trzy smakowały niesamowicie dobrze: 1. W miejscowości Paffenhoffen przy rybku, w Niemczech (ok 10 lat temu) 2. Tarnowskie Góry przy rondzie, od strony dworca (już nie istnieje, niestety) 3. Częstochowa przy trasie DK1, obok BP Wstępuję zawsze przejeżdżając przez Częstochowę. Reszta bardzo średnia, a wręcz słaba, nawet ten markowane jako orientalne.
EoS
7 lat temu
Przecież to ZWYKŁA CHAMSKA REKLAMA ! Gdzie coś takiego jak dziennikarska rzetelność ?
Lidka
7 lat temu
Mięsko na słupie kebaba nie jest na noc wychładzane. Przez noc rozwija i namnaża się na nim miliony bakterii, jeżeli pracuje tam obcokrajowiec , który ma inną florę bakteryjną i przekazuje ją na mięsko staje się to niebezpieczne dla zdrowia. Zastanawiałeś się człowieku ile razy cię pogonilo do ubikacji po kebabie ?w trybie natychmiastowym? A co jeśli choruje obsługa na Amebioze , Priony i inne niespodzianki z krajów magrebu? Zjesz i baza bakterii i wirusów zostaje zaaktywowana. Pracuje w sanepidzie , nie bywamy tam często wierzcie mi bo gdzie indziej można wyrwać więcej kasy za mandaty.
Jak
7 lat temu
Promujecie konkretna firmę. Gdzie informacja ze materiał jest sponsorowany?
Radek
7 lat temu
nie jadam tych smieci! Sa polskie pyszne i rownie szybkie dania!