Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
oprac. Tomasz Sąsiada
|

Sfinks stawia na dowóz jedzenia. Otwiera własny portal do zamawiania

6
Podziel się:

74 proc. klientów restauracji zamawia również dania z dowozem, a 66 proc., wie dokładnie, z oferty jakiego lokalu chce skorzystać - wynika z badań przeprowadzonych przez spółkę Sfinks Polska. Dlatego firma wystartowała z własnym portalem, na którym będzie można zamówić jedzenie z wszystkich jej restauracji.

Flagowym okrętem spółki jest sieć restauracji Sphinx.
Flagowym okrętem spółki jest sieć restauracji Sphinx. (EAST NEWS)

Firma zarządza sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i Fabryka Pizzy. I to właśnie jedzenie z tych lokali można zamówić na nowym portalu smacznieiszybko.pl.

- Zależy nam, aby klienci naszych sieci, liczących ponad 170 lokali, mieli możliwość zamawiania swoich ulubionych i sprawdzonych dań bezpośrednio od nas. Dlatego, mimo iż nasza oferta jest dostępna w popularnych internetowych platformach sprzedaży dań online, zdecydowaliśmy się też na uruchomienie własnego portalu dedykowanego naszym markom - wyjaśnia Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

Jak czytamy w komunikacie, najbardziej popularne są dania kuchni włoskiej - zarówno w restauracjach, jak i usłudze dowozu.

Zobacz także: Zobacz też: Pomysł na biznes: Restauracja inne niż wszystkie. Nie znajdziesz jej tam, gdzie są turyści

- Zdecydowaliśmy się na rozszerzenie oferty kuchni włoskiej w naszym kanale delivery (dowozu - red.), wprowadzając nową markę własną Sprytna Pizza - mówi Cacek. - Takie dania wybiera ponad 56 proc. osób zamawiających posiłki z dowozem. Jak wyjaśnia, będzie to marka dla osób, które chcą zjeść smacznie, ale tanio. Dlatego w odróżnieniu od dań Fabryki Pizzy, gdzie są używane oryginalne surowce z Włoch, dania marki Sprytna Pizza będą wyrabiane przy użyciu polskich składników.

Sfinks Polska zapowiada też dalszy rozwój swojej flagowej sieci - Sphinxa. Do otwarcia przygotowane są 3 restauracje. Firma rozpoczęła też prace nad uatrakcyjnianiem oferty w przejętej pod koniec 2017 r. sieci Piwiarnia Warki.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez * *dziejesie.wp.pl

wiadomości
gospodarka
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(6)
WYRÓŻNIONE
byłem mogę po...
6 lat temu
w Rzeszowie ul 3 m,aja boczna nigdy więcej kurczak surowy a kelner jeszcze stoi i che napiwek
Man
6 lat temu
Spring to był smaczny jak w Łodzi na Piotrkowskiej działała pierwsza knajpa pod tą nazwą potem było już tylko gorzej
jajco
6 lat temu
w sfinksie to jesc sie dało 15 lat temu, potem już nie ...
NAJNOWSZE KOMENTARZE (6)
jajco
6 lat temu
w sfinksie to jesc sie dało 15 lat temu, potem już nie ...
Klient
6 lat temu
Mam wrażenie, że im dłużej sieć jest na rynku, tym mniejsze porcje są serwowane. Kiedyś można było najeść się do syta, dziś mam wrażenie, że dania nie mają pełnej wagi. Ale to może subiektywne odczucie.
Man
6 lat temu
Spring to był smaczny jak w Łodzi na Piotrkowskiej działała pierwsza knajpa pod tą nazwą potem było już tylko gorzej
więcej nie pó...
6 lat temu
BYłem kilka razy w Sphinxie, drogo i niezbyt smacznie.
Hcx
6 lat temu
Sphinx to porażka. Chyba mają coraz mnie klientów. Dlatego próbują ratować się dostawą na zamówienie.