"Na ruch w restauracjach na pewno nie możemy narzekać - klientów jest rekordowo dużo niezależnie od tego, czy mówimy o lokalizacjach w galeriach handlowych, czy przy ulicach lub trasach szybkiego ruchu" - mówi dla "Pulsu Biznesu" Tomasz Rogacz, dyrektor generalny McDonald’s Polska.
McDonald's sporo zainwestuje w Polsce
Dodaje jednak, że klienci kupują mniej i wybierają tańsze produkty.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Pod koniec ubiegłego roku w Polsce funkcjonowało 517 restauracji McDonald's, prawie 90 proc. lokali prowadzone jest przez franczyzobiorców.
"W ciągu najbliższych trzech-czterech lat zamierzamy otwierać średnio 30-40 restauracji rocznie i modernizować 50. To będzie wymagało inwestycji rzędu 2,5 mld zł w ciągu trzech lat na postawienie obiektów i ich wyposażenie" - mówi w rozmowie z "Pulsem Biznesu" Tomasz Rogacz.
Dzięki tym inwestycjom liczba pracowników wzrośnie o 7,2 tys.