Sieć otworzy sklep w pawilonie CH Plac Unii, gdzie w czasach PRL działał Supersam - informują wirtualnemedia.pl. Lokalizacja nie jest przypadkowa.
- To kultowe miejsce, w którym rozpoczęła się transformacja handlu w czasach PRL-u. Nowy hipermarket Carrefour pozwoli na tanie, kompleksowe zakupy w centrum miasta - mówi w rozmowie z serwisem dyrektor nowego hipermarketu Carrefour w Warszawie Paulina Pacholczak.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Będzie to jeden z najmniejszych hipermarketów sieci, w którym firma chce przetestować nowe rozwiązania.
Na czym polega nowy pomysł? Nowy sklep Carrefour będzie rodzajem "sklepu w sklepie", gdzie klienci pod jednym dachem skorzystają z różnych usług i zaspokoją wiele zakupowych potrzeb.
W sklepie znajdzie się strefa Targ Świeżości, Strefa Outlet czy strefa Zero Alkoholi z wina i piwami 0 proc. Strefa Carrefour Bio oraz strefa z alkoholami będą wyposażone w osobne kasy - czytamy w serwisie wirtualnemedia.pl.
Wędlina i sery pakowane do wielorazowych pojemników
W punkcie Food To Go klienci będą mogli kupić świeże kanapki i przekąski, bez konieczności wchodzenia do strefy zakupów. Nie zabraknie całkowicie nowych pomysłów. W sklepie pojawi się strefa lodów w kubeczku oraz miejsce, gdzie będzie można miksować napoje i zjeść sushi.
Jak informuje serwis, sieć stawia także na rozwiązania proekologiczne. Sklep będzie zachęcać do zabierania ze sobą pudełek wielorazowych, do których obsługa może zapakować wędliny i sery na wagę. Klienci będą także dostawać kartony do pakowania zakupów.