Popeyes zadebiutował w Polsce w lipcu, otwierając pierwszą restaurację we Wrocławiu. Kolejna pojawiła się kilka tygodni później w Szczecinie. Teraz przyszła pora na Warszawę. Oficjalne otwarcie restauracji zaplanowano na godzinę 10 w czwartek 21 września w centrum handlowym Złote Tarasy.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Popeyes w Warszawie. Otwarcie 21 września
Popeyes oferuje inspirowane kuchnią Luizjany dania ze smażonym kurczakiem (nuggetsy, skrzydełka czy udka), który jest serwowany m.in. w kanapkach, a także smażone w głębokim tłuszczu owoce morza z różnymi dodatkami, również charakterystycznymi dla stanu Luizjana.
Warszawska scena kulinarna jest jedną z najbogatszych i najciekawszych w Polsce. Tak urozmaiconej oferty nie ma żadne inne miasto w kraju – komentuje Jakub Aleksandrowicz, dyrektor marketingu Popeyes w rozmowie z portalem dlahandlu.pl.
Praca w Popeyes
Według szacunków jeszcze w tym roku Popeyes będzie zatrudniać w naszym kraju 250 osób. Sieć proponuje swoim pracownikom pensję w wysokości od 4,5 do 8,5 tys. zł brutto w zależności od zajmowanego stanowiska.
Nowi pracownicy przed podjęciem pracy przejdą trzytygodniowe szkolenie. Pierwsze zespoły wyjechały do Wielkiej Brytanii, kolejne osoby będą zdobywać niezbędną do pracy wiedzę już w Polsce. W stolicy Dolnego Śląska sieć zbudowała kuchnię testową dla przyszłych kucharzy.
Popeyes Famous Louisiana Chicken to sieć restauracji typu fast food, założona w 1972 r. w Nowym Orleanie. Na całym świecie Popeyes ma niemal 4,2 tys. restauracji w ponad 30 krajach. Właścicielsko jest powiązana z Burger Kingiem, który również ma być mocniej rozwijany nad Wisłą.