Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
MLG
|

Szukają do pracy przy rybach. Można zarobić nawet 10 tys. złotych

8
Podziel się:

Zbliża się świąteczny okres, a więc okres sezon w którym przetwórnie ryb będą potrzebować więcej rąk do pracy. Dziennik "Fakt" sprawdził ile można zarobić pracujących przy rybach.

Szukają do pracy przy rybach. Można zarobić nawet 10 tys. złotych
Pierwszy jesienny odłów karpia (PAP, Wojtek Jargi�o)

Dziennik "Fakt" opisuje, że w okolicach Torunia pojawiła się oferta pracy związana z hodowlą ryb, obejmująca pracę w systemie zmianowym. Pracodawca poszukuje osób do załadunku i transportu, nawet jeśli nie mają one wcześniejszego doświadczenia. Wymagana jest dyspozycyjność oraz zaangażowanie w wykonywane obowiązki.

Praca przy rybach. Oto zarobki

Ważne jest również, aby kandydaci potrafili efektywnie współpracować w zespole.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Ile zarabia Hotel Arłamów? Michał Kozak w Biznes Klasie

"Wynagrodzenie od 8 do 10 tys. zł brutto. "Na rękę", czyli netto wychodzi zatem od 5,7 do 7,1 tys. zł" - wylicza dziennik.

"Fakt" znalazł także ofertę spod Koszalina. W tym gospodarstwie można zarobić, według informacji dziennika "w granicach 4-5 tys. zł brutto".

Dziennik informuje też, że na Śląsku szukają kierowcy ciężarówki rozwożącej ryby. Chętna osoba może liczyć na zarobki rzędu od 5 do 7 tys. zł brutto.

Przemysł rybny w Polsce. Ta decyzja jest problemem

Polska jest trzecim, po Szwecji i Danii, eksporterem łososia na unijny rynek. Jesteśmy też światowym liderem w jego przetwarzaniu.

W kwietniu posłowie Parlamentu Europejskiego przyjęli regulacje, które - jak przekonuje branża - uderzą w sektor przetwórstwa rybnego w Polsce.

Nowa regulacja wprowadza rygorystyczne normy polegające na ograniczeniu okresu tzw. usztywniania (stiffening) ryb - podmrożenia do temperatury od -4 do -7 stopni Celsjusza - do maksymalnie 96 godzin przed pokrojeniem w plastry. Jest to element procesu stosowanego przez firmy przetwarzające wędzonego łososia w Polsce.

Przedstawiciele branży nie mają wątpliwości, że taki limit będzie miał istotny wpływ na sektor przetwórstwa rybnego w UE, w szczególności w Polsce, wpływając jednocześnie na konkurencyjność i faworyzując przetwórców z Francji, Hiszpanii i Włoch. Producenci z tych krajów również schładzają rybę, ale do temperatury -3 stopni C.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
gospodarka
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
money.pl
KOMENTARZE
(8)
WYRÓŻNIONE
Jolka
2 miesiące temu
4-5tys brutto ,a to mi płacą,niech sam zapierdziela przy śmierdzących rybach.
Ale plama
2 miesiące temu
Na szparagach lepiej płacą
www
2 miesiące temu
eurokołchoz rozwali POSKĄ gospodarkę
NAJNOWSZE KOMENTARZE (8)
........
2 miesiące temu
Skoro jesteśmy liderem to dlaczego u nas ryba taka droga ?? A o zarobki lepiej jak Fakt spyta pracowników a nie pracodawcy ! ;)
Tia
2 miesiące temu
Mogą ta Kingę zatrudnić na pół etatu.
321
2 miesiące temu
Nie no nie ubliżajcie czytającym , a może to jakaś sztuczna głupota pisze?
Fish
2 miesiące temu
Hahahha…kwoty powalające, już wszyscy biegną.
zirytowany
2 miesiące temu
5 -7 tys brutto, to ile zostaje na rękę??? Policzcie sobie, to są drwiny z ludzi.......ha, ha, ha.