Seko SA (SEK)
Opis spółki
Spółka jest jednym z czołowych producentów przetworów rybnych w Polsce. Główny profil działalności obejmuje wytwarzanie marynat rybnych, wyrobów ze śledzia solonego, sałatek i past rybnych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych produktów garmażeryjnych. Oferta zawiera szeroką gamę przetworów rybnych, w tym marki własne sieci handlowych. Produkcja odbywa się w nowoczesnym zakładzie w Chojnicach, wyposażonym w linie technologiczne zapewniające wysoką jakość i bezpieczeństwo żywności.
Dane szczegółowe
- Pełna nazwa firmy
- Seko SA
- Adres
- ul. Zakładowa 3, 89-620 Chojnice
- Telefon
- +48 525108140
- Fax
- +48 52396735
- Adres www
- www.rybki-seko.pl
- seko@sekosa.pl
- Prezes
- Kustra, Kazimierz Marian
- NIP
- 5860102990
- Regon
- 190601172
- KRS
- 0000255152
- ISIN
- PLSEKO000014
- Numer EKD
- 1020Z
- EKD
- przetwarzanie i konserwowanie ryb, skorupiaków i mięczaków
- Audytor
Udział w indeksach
Władze
Nazwisko i imię | Funkcja | Data objęcia stanowiska |
---|---|---|
2007-02-26 | ||
2007-02-26 | ||
2007-02-26 | ||
2012-05-28 | ||
2019-05-08 | ||
2007-02-26 | ||
2007-11-06 | ||
2017-05-29 |
Akcjonariat
Akcjonariusz | Liczba akcji (szt.) | Udział w akcjach (%) | Liczba głosów (szt.) | Udział w głosach (%) | Data aktualizacji pakietu | Data zmiany ogólnej liczby głosów |
---|---|---|---|---|---|---|
6 650 000 | 100,00 | 6 650 000 | 100,00 | 2013-04-16 | 2013-04-16 | |
4 155 688 | 62,49 | 4 155 688 | 62,49 | 2017-05-29 | 2017-05-29 | |
1 035 569 | 15,57 | 1 035 569 | 15,57 | 2021-01-11 | 2021-01-11 | |
676 479 | 10,17 | 676 479 | 10,17 | 2024-10-29 | 2024-10-29 |
Zatrudnienie
Rok | Liczba pracowników |
---|---|
Emisje
Opis operacji | Data decyzji WZA | Liczba akcji (tys.) | Cena emisyjna | Cena nominalna | Data operacji na GPW |
---|---|---|---|---|---|
2012-05-24 | 1 284 148 | 6,90 | 0,10 | — | |
2006-11-17 | 1 650 000 | 15,50 | 0,10 | 2007-04-10 | |
2006-03-20 | 450 000 | — | 1,00 | 2013-09-06 | |
2006-03-20 | 50 000 | — | 1,00 | 2007-04-10 | |
— | — | — | 0,10 | — |