Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
Mateusz Ratajczak
Mateusz Ratajczak
|
aktualizacja

Nie ma odwrotu. Nawet zakłady mięsne będą produkować roślinne zamienniki

- Zainteresowanie wieprzowiną i drobiem jest na tym samym poziomie co w zeszłym roku - ocenił w programie "Money. To się liczy" Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso. Polak je średnio ok. 38 - 39 kg rocznie wieprzowiny i do 30 kg drobiu. Największą zmianą, jaką można zaobserwować, jest zainteresowanie wegańskimi zamiennikami mięsa. - Będą wchodziły na rynek roślinne produkty, które będą imitowały mięso. I będą produkowane przez zakłady mięsne. Takie jest zapotrzebowanie, zwłaszcza młodzi konsumenci szukają tych produktów - mówił.

115
Podziel się:
KOMENTARZE
(115)
WYRÓŻNIONE
MARO
3 lata temu
Z wykształcenia jestem technologiem żywności, wiele lat pracowałem w dużych zakładach mięsnych, jeszcze w poprzednim systemie politycznym kiedy się nie robiło takiej papraniny jak teraz! Kiedy idę ulicą i widzę baner reklamowy na na nim kiełbasę na grilla w cenie 9,99 za kilogram to zastanawiam się ile w niej jest mięsa, o ile w ogóle jest, a jeśli jednak jest to jakiego! Kiedyś najgorszą kiełbasą na rynku była tak zwana zwyczajna, gdyby ją produkowano dziś dochowując ówczesnych norm jakościowych byłaby niedoścignionym wzorcem dla dziś produkowanych, albo inaczej, papranych dzisiaj, a teraz jeszcze ten wynalazek!
Rozsadny
3 lata temu
Ja dziekuje sztucznego sfiństwa z soji modyfikowanej genetycznej i z Argentyny czy Brazyli jesc nie bede swinka czy krowka sa o niebo lepsze i zdrowsze.Młodym odnosze wrazenie brakuje rozsadku ,powywracalo sie im w glowach komorka tablet i mieso z probowki i parowka z soji to nie moje tematy
Zioolo
3 lata temu
Weganskie zamienniki miesa🤣 nie jesz mięsa to nie jedz. Po co szukać zamiennika nirlubionego produktu. Ja nie jem twarogu i do głowy mi by nie przyszło szukać jego zamiennika. Po co?
NAJNOWSZE KOMENTARZE (115)
Marta
3 lata temu
Jakoś mnie nie pociąga zamiennik mięsa z zakładu mięsnego.
Mirek
3 lata temu
Przecież to istnieje od zawsze i nazywa się "Żywność przetworzona": dajesz trawę a wychodzi wołowina. Na wsi to stosują od wieków.
1952 R.
3 lata temu
We dwoje jadamy 1 kg mięsa wieprzowego miesięcznie.To dużo czy mało ?.
Jużblisko
3 lata temu
Polecam film z roku 1973 - Soylent Green (Zielona pożywka). Blisko już jesteśmy.
Facepalm
3 lata temu
Polacy az tak lubia produkt GMO jakim jest soja z ktorej to wszystko robia? Naprawde?
...
Następna strona