Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na
Mateusz Ratajczak
Mateusz Ratajczak
|
aktualizacja

Odmrażanie gastronomii. Knajpy gotowe, rozdzwoniły się telefony z rezerwacjami

Od 15 maja lokale gastronomiczne znów będą mogły przyjmować gości. Na razie - przez pierwsze dwa tygodnie - tylko w ogródkach na świeżym powietrzu. - Jesteśmy gotowi, jeszcze ostatnie przymiarki i od soboty czekamy na wszystkich - mówiła w programie "Newsroom WP" Justyna Kosmala, która stoi za Bistro Charlotte i barem Wozownia. Jak tłumaczyła, w tym drugim, w którym można rezerwować miejsca, wszystkie stoliki na pierwszy weekend po złagodzeniu obostrzeń zostały "zaklepane" w kilka godzin od ogłoszenia decyzji przez rząd. - Żadnych wolnych miejsc, myślę, że ludzie bardzo czekali na to otwarcie. Widzę ogromną radość i myślę, że to będzie trwało dłużej niż tylko w ten weekend. Przychodzi dobry moment dla gastronomii - oceniła.

KOMENTARZE
(35)
WYRÓŻNIONE
Asss
4 lata temu
Nie knajpy pismaku otwarte tylko ogródki !!!Siedź sobie tam sam w deszczowy i wietrzny dzień .
per
4 lata temu
jakoś żyję pół roku bez knajp - i nie są one mi potrzebne do szczęścia. Nie pójdę w tłum w ogródkach tylko dlatego, że są otwarte.
Jan Gliwice
4 lata temu
Szybko się zwolnią z powodu pogody
NAJNOWSZE KOMENTARZE (35)
Anna
4 lata temu
Aha,przy takiej pogodzie ...ledwo ponad 10 stopni i deszcz..łaskawy ten rząd
Elle
4 lata temu
Ogródki restauracyjne są pod parasolami, zadaszone. Ogrodzone pleksą chroniącą od wiatru. Dodatkowo mają wstawione płonące ogrzewacze gazowe.. Można w nich jeść nawet zimą, bo jest w nich ciepło. Wiem, bo często w nich jadam.
Ytr.
4 lata temu
Jak idą, to ich stać! A kto nie ma miedzi, ten w domu siedzi!
Mój nick
4 lata temu
Wbrew pozorom, zwłaszcza w miastach, bardzo dużo ludzi chodzi do restauracji. Czy po pracy, czy wieczorem-umawiając się tam ze znajomymi.. I nawet nie chodzi o samo jedzenie, ale o jego atmosferę zabawę, dobre spędzenie czasu, wesołe. Wiadomo, że taniej kupić kawał chabaniny w Biedrze i samemu coś ugligdać. Ale weselej i lepiej je się wśród ludzi. Na świetnej zastawie, będąc obsługiwanym przez kelnerów. Przy żywej muzyce i w towarzystwie. Są obiady businessowe, ale też zwykli pracownicy po pracy idą tak zjeść. Wiadomo- nie wszystkich na to stać. Ale sporo ludzi stać i to oni teraz w weekend rezerwują te stoliki.
pls
4 lata temu
Ja już zarezerwowałem całą knajpę a niech ludziska patrzą że jak się bawi szlachta to nie patrzy na koszty.
...
Następna strona